Διαβάστε επίσης

Πώς αντιμετωπίζεται η κακοσμία του στόματος;
ΤΤο 80-90% του πληθυσμού, εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, ως αποτέλεσμα της...
Προβολή
Πώς να αλλάξουμε το πηγούνι μας
KΚαταλαμβάνοντας μία "στρατηγική" θέση στο πρόσωπό μας, το πηγούνι μπορεί σε συνδυασμό...
Προβολή
Όμορφο δέρμα: αρμονία, πυκνότητα, υφή
Σε μια κοινωνία που τοποθετεί στο επίκεντρο το ιδανικό της νεότητας και της ομορφιάς, αλλά...
Προβολή
Κορυφή
17 Φεβ

Πώς να αλλάξουμε το πηγούνι μας

KΚαταλαμβάνοντας μία «στρατηγική» θέση στο πρόσωπό μας, το πηγούνι μπορεί σε συνδυασμό με τη μύτη να εξασφαλίσει αρμονία στην όψη μας, καθώς χάρη στο σχήμα του, τον όγκο και το ύψος του δημιουργεί μια ισορροπία σε ολόκληρο το πρόσωπο.

Αν κοιτάξουμε από τα πλάγια, η κορυφή του πηγουνιού – που αποτελεί το κατώτερο τρίτο του προσώπου- και η άκρη των χειλιών ενώνονται με μια νοητή γραμμή. Αυτή η λεπτομέρεια είναι σημαντική όσον αφορά στην έκφραση που μπορεί να πάρει το πρόσωπό μας, διότι εάν για παράδειγμα το πηγούνι είναι αρκετά προτεταμένο -προγναθισμός- ή το ακριβώς αντίθετο- ρετρογναθισμός- τότε το πρόσωπό μας παίρνει μια λιγότερο έξυπνη έκφραση. Η Προφιλοπλαστική μπορεί να αναλύσει τη σχέση μεταξύ της προβολής του πηγουνιού και του σχήματος της μύτης, με σκοπό ναι αποφασιστεί μια πιθανή συνδυαστική θεραπευτική μέθοδος.

Οι εκφράσεις του προσώπου
Κινώντας το σαγόνι μας μπορούμε να εκφράσουμε διάφορα συναισθήματα, όπως αμφιβολία, περιφρόνηση και υπερηφάνεια. Βέβαια όταν ο μυς του σαγονιού κινείται συνέχεια, πολλές φορές και ασυναίσθητα, εμφανίζεται ένας άσχημος μορφασμός που επηρεάζει σταδιακά την εικόνα του προσώπου, δίνοντάς του την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Το σχήμα του πηγουνιού μπορεί σήμερα να αλλάξει με χειρουργικές μεθόδους. Παρόλα αυτά η Αισθητική Ιατρική μας επιτρέπει να αλλάξουμε το σχήμα του με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο. Μια λεπτομερής ανάλυση της μορφολογίας του προσώπου μάς επιτρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη τεχνική, η οποία ταιριάζει σε κάθε ασθενή.

Ιατρικές τεχνικές
Ένα πηγούνι που θυμίζει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και ταυτόχρονα εμφανίζει ένα ορατό αυλάκωμα (ονομάζεται ιατρικά γενειοχειλική αύλακα από το γενειακό μυ του σαγονιού) μπορεί να διορθωθεί με τη χρήση ενέσεων βοτουλινικής τοξίνης. Ο μυς χαλαρώνει, γεγονός που επιτρέπει σταδιακά τη λείανση του δέρματος κάτω από το χείλος. Συνήθως πραγματοποιούνται 2-5 ενδομυικές ενέσεις σε μία από τις δύο πλευρές όπου εμφανίζεται το αυλάκωμα. Οι επιπλοκές είναι περιορισμένες και τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 6 μήνες, ίσως ελαφρώς λιγότερο όταν η επέμβαση πραγματοποιείται σε καπνιστές.

Ο όγκος ενός πολύ μικρού πηγουνιού μπορεί να αυξηθεί με ενέσεις υαλουρονικού οξέος. Η τεχνική αυτή είναι χρήσιμη για να διορθώσουμε μικρές παραμορφώσεις, καθώς πιο σοβαρά προβλήματα μπορούν να διορθωθούν μόνο με χειρουργείο.

Οι ενέσεις γίνονται στο κέντρο του πηγουνιού και πρέπει να πραγματοποιηθούν σταδιακά και αρκετά βαθιά ώστε να επιτευχθεί ανόρθωση του μυός. Με αυτό τον τρόπο έχουμε ένα αρμονικό σχήμα στο πηγούνι, χωρίς να καταφύγουμε στη λύση της υπερβολικής διόρθωσης, αποφεύγοντας έτσι ένα αφύσικο, “πρησμένο” αποτέλεσμα στο πρόσωπο. Οι επιπλοκές είναι κι εδώ ελάχιστες και σπάνια οι ασθενείς υποφέρουν από πρήξιμο ή μώλωπες. Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος διαρκεί περίπου 2 χρόνια.

Χειρουργικές τεχνικές
Η γενειοπλαστική μας βοηθάει να διορθώσουμε προβλήματα στο σχήμα ή/και στη θέση του πηγουνιού. Εδώ ασφαλώς δεν μιλάμε για χειρουργείο στη γνάθο, καθώς η γναθοχειρουργική αφορά αποκλειστικά ειδικές περιπτώσεις. Η γενειοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνη της ή σε συνδυασμό με ρινοπλαστική ή facelifting, προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολικότερη αρμονία στο πρόσωπο. Πραγματοποιείται τόσο για αισθητικούς όσο και για λειτουργικούς λόγους, προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση χειλιών και δοντιών.

Το facelinfting βελτιώνει το σχήμα και το περίγραμμα του προσώπου, χάρη στο συσφικτικό αποτέλεσμα που μπορεί να επιφέρει. Η επέμβαση πραγματοποιείται μέσα από το στόμα και δεν αφήνει ορατές ουλές.

Ένα μικρό πηγούνι μπορεί να διορθωθεί με δύο τρόπους:

  • Μετακινώντας ένα μικρό κομμάτι οστού από την κορυφή του σαγονιού
  • Τοποθετώντας ένα εμφύτευμα από συνθετικό υλικό ή οστικό μόσχευμα από τον ίδιο τον ασθενή
    Επίσης μπορούμε απλώς να αναπλάσσουμε την κορυφή του πηγουνιού, χωρίς όμως ιδιαίτερα ορατά αποτελέσματα, γι’αυτό και η τεχνική αυτή πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις ήπιου προγναθισμού. Ένας υποστηρικτικός επίδεσμος πρέπει να φορεθεί για αρκετές ημέρες και ίσως παρατηρηθεί κάποια παροδική απώλεια αίσθησης στο κάτω χείλος. Αντίθετα, εάν θέλουμε να διορθώσουμε ένα προτεταμένο πηγούνι, συνήθως μειώνουμε το ύψος του, μετακινώντας μια οριζόντια λωρίδα οστού.

Τι κάνουμε με τα διπλοσάγονα;
Το “διπλοσάγονο” οφείλεται σε πλεονάζοντα λιπώδη ιστό που συσσωρεύεται κάτω από το πηγούνι. Σε νεότερους ασθενείς μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία η οποία είναι αρκετά αποτελεσματική και οι επιπλοκές είναι συνήθως ελάχιστες. Σε μεγαλύτερους ασθενείς πρέπει να κάνουμε παράλληλα και lifting στο λαιμό, προκειμένου να επιτύχουμε σύσφιξη του δέρματος. Τα ραδιοκύματα αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση για τη σύσφιξη του  δέρματος στο λαιμό, χωρίς χειρουργείο. Τα αποτελέσματα είναι ορατά λίγους μήνες μετά και διαρκούν αρκετά χρόνια.

Gilles Korb
Είναι ιατρός που δραστηριοποιείται εδώ και 25 χρόνια στην περιοχή της Nantes, με ειδικότητα στην Πλαστική και Στοματοπροσωπική Χειρουργική. Είναι μέλος της French Society of Plastic and Cosmetic Surgery, καθώς και της French Association and Anti-Aging Medicine. Συγγραφέας πολλών δημοσιεύσεων σε θέματα Ιατρικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

 

8 Μαΐ

NEOMIST: Η πρώτη κρέμα-serum

Ένα παγκόσμια πατενταρισμένο προϊόν κοσμετολογίας που υπόσχεται να δώσει στην επιδερμίδα σου τη φυσική νεότητα που τόσο έχει ανάγκη. Για πρώτη φορά ενυδατική κρέμα και serum  έρχονται σε μια πολυτελή συσκευασία σε μορφή σπρέι και μεταμορφώνουν το πρόσωπό σου σε φυσικό καμβά νεότητας χωρίς ημερομηνία λήξης. Η Neobeauty είναι εδώ και σου προσφέρει την απόλυτη Προσφορά για Σύσφιξη και Ενυδάτωση που θα φροντίσει να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Τονώνει το περίγραμμα των ματιών και σε βοηθάει να απαλλαχτείς από τις λεπτές γραμμές...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28 Φεβ

ΜΗΤΕΡΑ: Δωρεάν ιατρική εκτίμηση για λειτουργική & αισθητική επιδιόρθωση ρινός

ΔΔωρεάν ιατρική εκτίμηση για λειτουργική & αισθητική επιδιόρθωση ρινός προσφέρει για μία εβδομάδα το νεοσύστατο Τμήμα Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28 Φεβ

Η ανδρική περιποίηση του δέρματος

ΗΗ περιποίηση του δέρματος στους άνδρες έχει πάψει εδώ και κάποια χρόνια να αποτελεί ταμπού και ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό εκπροσώπων του "ισχυρού φύλου" αναζητά τρόπους για να βελτιώσει την εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας του....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
26 Φεβ

Πώς αντιμετωπίζεται η κακοσμία του στόματος;

ΤΤο 80-90% του πληθυσμού, εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, ως αποτέλεσμα της αυξημένης συγκέντρωσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, στα δόντια και στη γλώσσα η οποία δημιουργεί δύσοσμα θειούχα πτητικά παραπροϊόντα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυσάρεστη αναπνοή....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
26 Φεβ

Γνωρίστε την τεχνική αυξητικής στήθους Subfascial

HΗ αυξητική επέμβαση του στήθους είναι ίσως η πιο γνωστή αισθητική επέμβαση στο ευρύ κοινό και όχι τυχαία. Συνήθως χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας που δεν δημιουργούν προβλήματα στις ασθενείς και παράλληλα τους επιτρέπουν μελλοντικά τον θηλασμό....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
17 Φεβ

Ασυνήθιστοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα

ΠΠερισσότερα από ένα στα πέντε ζευγάρια θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν ανεξήγητη υπογονιμότητα η οποία μπορεί να συνδέεται με διάφορους παράγοντες κινδύνου, όπως είναι διαταραχή των κιρκάδιων ρυθμών (βιολογικό ρολόι) λόγω της εργασίας σε ακατάλληλες ώρες....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ