Διαβάστε επίσης

Πώς αντιμετωπίζεται η κακοσμία του στόματος;
ΤΤο 80-90% του πληθυσμού, εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, ως αποτέλεσμα της...
Προβολή
Πώς να αλλάξουμε το πηγούνι μας
KΚαταλαμβάνοντας μία "στρατηγική" θέση στο πρόσωπό μας, το πηγούνι μπορεί σε συνδυασμό...
Προβολή
Όμορφο δέρμα: αρμονία, πυκνότητα, υφή
Σε μια κοινωνία που τοποθετεί στο επίκεντρο το ιδανικό της νεότητας και της ομορφιάς, αλλά...
Προβολή
Κορυφή
17 Φεβ

Όμορφο δέρμα: αρμονία, πυκνότητα, υφή

ΣΣε μια κοινωνία που τοποθετεί στο επίκεντρο το ιδανικό της νεότητας και της ομορφιάς, αλλά και τις υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς,  η εμφάνιση φαίνεται να παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Κι αν αυτό συχνά δεν εκφράζεται ευθέως, το αντιλαμβανόμαστε όλοι όταν συμβαίνει να είμαστε κουρασμένοι, αγχωμένοι ή στενοχωρημένοι.  Γι’ αυτό και οι γυναίκες σήμερα επιθυμούν να διατηρήσουν τη νεότητά τους και θέλουν το δέρμα τους να φαίνεται πάντοτε φρέσκο και όμορφο, αντανακλώντας ευεξία και ελκυστικότητα.

Η βελτίωση της όψης της επιδερμίδας είναι το ίδιο σημαντική με τη διόρθωση σοβαρών ατελειών στο πρόσωπο. Σε ένα δέρμα που αρχίζει να γερνάει, βέβαια, μπορούμε να κάνουμε μια σειρά από παρεμβάσεις: να διορθώσουμε το σχήμα, τον όγκο, τις σκιές, τις ρυτίδες. Όμως αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό, ούτε μπορεί να εξασφαλίσει μια νεανική εμφάνιση που θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες των ασθενών.

Αντίθετα, οποιαδήποτε διαδικασία “αναζωογόνησης”, με χειρουργικές επεμβάσεις ή με τη χρήση ουσιών που επιτυγχάνουν σύσφιξη ή γέμισμα ρυτίδων και γραμμών θα πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με τη φροντίδα της υφής του δέρματος, της ακτινοβολίας και της λάμψης του.

Ποιότητα του δέρματος σημαίνει πBOTOXοιότητα ζωής
Ενα τέλειο δέρμα πρέπει να είναι ενυδατωμένο, σφικτό, ομοιόμορφο, χωρίς σημάδια και ρυτίδες, χωρίς εμφανείς πόρους και χαλάρωση. Το υγιές δέρμα αντανακλά μια σκεπτόμενη, πειθαρχημένη προσωπικότητα που ακτινοβολεί. Γι’αυτό το λόγο είναι σημαντικό να συμπεριλάβουμε τη φροντίδα του σε μια γενικότερη θεραπεία αντιγήρανσης, καθώς το δέρμα υψηλής ποιότητας αντανακλά ενεργητικότητα, υγεία, νεανικότητα, αυτοπεποίθηση.

 

Βασική αρχή αποτελεί ο συνδυασμός θεραπειών: από τη μεσοθεραπεία και τα peeling, μέχρι τα LEDs, τις μικροενέσεις και τα φαρμακοκαλλυντικά.

Το μυστικό των συνδυαστικών θεραπειών είναι να βελτιώσουν την ποιότητα του δέρματος, θεραπεύοντάς το βήμα-βήμα και σε διαφορετικά επίπεδα, χρησιμοποιώντας μια σειρά από διαφορετικά ερεθίσματα:

  1. Χημική διέγερση: τα χημικά peeling αποτελούν το πρώτο στάδιο για να ξεκινήσει εκ νέου ο κυτταρικός μεταβολισμός και να ανανεωθεί η επιδερμίδα.
  2. Διέγερση με θρεπτικά συστατικά: η μεσοθεραπεία και τα φαρμακοκαλλυντικά μπορούν να προσφέρουν στο δέρμα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που αποτελούν καύσιμο για τα δερματικά κύτταρα.
  3. Ενεργειακή διέγερση: η φωτοθεραπεία με LEDs διεγείρει τη σύνθεση ATP στα μιτοχόνδρια, δίνοντας μια ώθηση ενέργειας στα κύτταρα.
  4. Μηχανική διέγερση: το ρόλερ ή διάφορες τεχνικές έγχυσης μπορούν να επιτύχουν διέγερση των αυξητικών παραγόντων των ινοβλαστών,  που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη

Ο παραπάνω συδνυασμός θεραπειών μπορεί να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του έτους, δίνοντας στα δερματικά κύτταρα την απαραίτητη ώθηση για να ανακάμψουν και να επιτύχουν διάτηρηση της ποιότητας της επιδερμίδας.

Sylvie Poignonec
Πλαστική χειρουργός, μέλος της French Society of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery και της French Society of Plastic Surgery and Esthetics of the face and neck. Συγγραφέας του βιβλίου “Faut il etre beau pour reussir?” (“Πρέπει να είμαι όμορφη για να πετύχω;”) και άλλων βιβλίων με θέμα της Αισθητική Χειρουργική. Περισσότερα στο site www.docteur-poignonec.com.

8 Μαΐ

NEOMIST: Η πρώτη κρέμα-serum

Ένα παγκόσμια πατενταρισμένο προϊόν κοσμετολογίας που υπόσχεται να δώσει στην επιδερμίδα σου τη φυσική νεότητα που τόσο έχει ανάγκη. Για πρώτη φορά ενυδατική κρέμα και serum  έρχονται σε μια πολυτελή συσκευασία σε μορφή σπρέι και μεταμορφώνουν το πρόσωπό σου σε φυσικό καμβά νεότητας χωρίς ημερομηνία λήξης. Η Neobeauty είναι εδώ και σου προσφέρει την απόλυτη Προσφορά για Σύσφιξη και Ενυδάτωση που θα φροντίσει να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Τονώνει το περίγραμμα των ματιών και σε βοηθάει να απαλλαχτείς από τις λεπτές γραμμές...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28 Φεβ

ΜΗΤΕΡΑ: Δωρεάν ιατρική εκτίμηση για λειτουργική & αισθητική επιδιόρθωση ρινός

ΔΔωρεάν ιατρική εκτίμηση για λειτουργική & αισθητική επιδιόρθωση ρινός προσφέρει για μία εβδομάδα το νεοσύστατο Τμήμα Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28 Φεβ

Η ανδρική περιποίηση του δέρματος

ΗΗ περιποίηση του δέρματος στους άνδρες έχει πάψει εδώ και κάποια χρόνια να αποτελεί ταμπού και ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό εκπροσώπων του "ισχυρού φύλου" αναζητά τρόπους για να βελτιώσει την εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας του....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
26 Φεβ

Πώς αντιμετωπίζεται η κακοσμία του στόματος;

ΤΤο 80-90% του πληθυσμού, εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, ως αποτέλεσμα της αυξημένης συγκέντρωσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, στα δόντια και στη γλώσσα η οποία δημιουργεί δύσοσμα θειούχα πτητικά παραπροϊόντα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυσάρεστη αναπνοή....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
26 Φεβ

Γνωρίστε την τεχνική αυξητικής στήθους Subfascial

HΗ αυξητική επέμβαση του στήθους είναι ίσως η πιο γνωστή αισθητική επέμβαση στο ευρύ κοινό και όχι τυχαία. Συνήθως χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας που δεν δημιουργούν προβλήματα στις ασθενείς και παράλληλα τους επιτρέπουν μελλοντικά τον θηλασμό....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
17 Φεβ

Ασυνήθιστοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα

ΠΠερισσότερα από ένα στα πέντε ζευγάρια θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν ανεξήγητη υπογονιμότητα η οποία μπορεί να συνδέεται με διάφορους παράγοντες κινδύνου, όπως είναι διαταραχή των κιρκάδιων ρυθμών (βιολογικό ρολόι) λόγω της εργασίας σε ακατάλληλες ώρες....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ