Διαβάστε επίσης

Πώς αντιμετωπίζεται η κακοσμία του στόματος;
ΤΤο 80-90% του πληθυσμού, εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, ως αποτέλεσμα της...
Προβολή
Πώς να αλλάξουμε το πηγούνι μας
KΚαταλαμβάνοντας μία "στρατηγική" θέση στο πρόσωπό μας, το πηγούνι μπορεί σε συνδυασμό...
Προβολή
Όμορφο δέρμα: αρμονία, πυκνότητα, υφή
Σε μια κοινωνία που τοποθετεί στο επίκεντρο το ιδανικό της νεότητας και της ομορφιάς, αλλά...
Προβολή
Κορυφή
20 Ιούλ

Απορροφήσιμα νήματα για lifting χωρίς νυστέρι

ΤΤα απορροφήσιμα νήματα χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στο πλαίσιο της αναζήτησης ενός μη επεμβατικού και φυσικού τρόπου καταπολέμησης του κρεμασμένου και του γερασμένου δέρματος, με πολύ μικρό χρόνο αποθεραπείας. Συν τω χρόνω, χρησιμοποιήθηκαν πολλοί τύποι νημάτων, από διαφορετικά υλικά, μόλις πρόσφατα όμως κατορθώσαμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των ασθενών, προσφέροντας αποτελέσματα που διαρκούν για ένα έως δύο χρόνια.

Ένα κανονικό lifting μπορεί να γίνει μόνο με χειρουργικά μέσα. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι ασθενείς ανάγκη από λίφτινγκ. Οι μη επεμβατικές τεχνικές, όπως τα λίφτινγκ με νήματα, που μπορούν να συνδυαστούν επικουρικά με ενέσιμα εμφυτεύματα, μπορούν να μεταθέσουν χρονικά την ανάγκη μιας επέμβασης, ενώ για ορισμένους ασθενείς μπορούν ακόμη και να την απομακρύνουν εντελώς.

Η γήρανση της επιδερμίδας χαρακτηρίζεται από απώλεια όγκου τού εν τω βάθει λίπους και από μετάθεση των αποθηκών του. Ως αποτέλεσμα αυτής της απώλειας, η υπερκείμενη επιδερμίδα και το λίπος χάνουν την υποστήριξη και τη δομή τους. Έτσι, τα μάγουλα κρεμούν, εμφανίζονται βαθύτερες ρινοχειλικές πτυχώσεις και ρυτίδες της «μαριονέτας» και, γενικά, το πρόσωπο είναι εμφανώς γερασμένο.

Τα απορροφήσιμα νήματα έχουν σαν στόχο να επαναφέρουν την επιδερμίδα πίσω στη φυσική, ανορθωμένη της θέση.

Στο παρελθόν, τα νήματα, λόγω των υλικών ή των τεχνικών που χρησιμοποιήθηκαν, απέτυχαν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ άλλα το κατόρθωσαν, όχι όμως για πολύ. Τα τελευταία πέντε threads1χρόνια, ωστόσο, βλέπουμε εξαιρετικά φυσικά αποτελέσματα, με ελάχιστο κίνδυνο και πολύ  μεγάλη διάρκεια.

Επιτυχημένα lifting με νήματα
Ο Isse και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν το 2008 μια εργασία αναφορικά με την ιδέα της εισαγωγής απορροφήσιμων κώνων, μεταξύ των κόμπων πάνω σε ένα ράμμα από πολυπροπυλένιο, το οποίο ήταν χειρουργικά στερεωμένο πάνω στην κροταφική περιτονία. Αυτό αποδείχθηκε ότι παρείχε σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, καθώς επέτρεπε το εκ νέου τέντωμα, δύο με τρία χρόνια αργότερα.

Το 2011, με επικεφαλής τους Δρες Pizzamiglio και De Benito, έγινε διαθέσιμη και η μη
επεμβατική εκδοχή αυτής της τεχνικής, με τη χρήση αμφίδρομων ραμμάτων από πολυγαλακτικό οξύ (PLLA), κώνων από PLLΑ και ενός πολυμερούς από γλυκολικό οξύ. Η αμφίδρομη φύση των κώνων, έτσι όπως ήταν τοποθετημένοι μέσα στον υποδόριο ιστό, πάνω από το επιφανειακό μυϊκό απονευρωτικό σύστημα (SMAS), επέτρεπαν την έλξη προς την αντίθετη κατεύθυνση και την άμεση μηχανική ανόρθωση.

Το PLLA είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται στη χειρουργική εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τρεις μήνες nimataμετά την τοποθέτησή του αρχίζει να βιοδιασπάται, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και προκαλώντας ένα βιολογικό lifting. Υπάρχουν στοιχεία ότι το κολλαγόνο που παράγεται μέσα από αυτήν τη διαδικασία είναι τύπου Ι, που είναι δομημένο και διαρκεί περισσότερο από το ανώριμο κολλαγόνο.

Τεχνικές εκτιμήσεις
Μια πλήρης αξιολόγηση του προσώπου του ασθενή είναι ύψιστης σημασίας, ώστε να κατανοηθούν οι ανάγκες της επιδερμίδας και να δρομολογηθεί ανάλογα η διαδικασία. Η ριζική απώλεια όγκου θα πρέπει να αποκατασταθεί, σε πρώτη φάση, για παράδειγμα, με ένα ενέσιμο εμφύτευμα, αφήνοντας περιθώριο για καλύτερη ανόρθωση της υπερκείμενης επιδερμίδας.

Το νήμα εφαρμόζεται πάνω σε δύο βελόνες των 12 εκατοστών και των 23 γραμμαρίων — μία σε κάθε άκρη. Συνήθως τοποθετούνται δύο με τρία νήματα σε κάθε πλευρά του προσώπου, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος, καθώς τα σημεία εισόδου και εξόδου της βελόνας επουλώνονται μέσα σε μία με δύο μέρες.

Κίνδυνοι και επιπλοκές
Προς το παρόν δεν υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες που να αναφέρονται στους κινδύνους και στις επιπλοκές από τη χρήση αυτών των νημάτων. Οι συνηθέστερες επιπλοκές, τόσο για τις θεραπείες με τα νήματα όσο και με τα ενέσιμα εμφυτεύματα, είναι συνήθως οι μώλωπες και το οίδημα — και πολύ πιο σπάνια το αιμάτωμα ή η μόλυνση.

Νέστωρ Δημοσθένους
Ο Δρ Νέστωρ Δημοσθένους είναι γιατρός, εξειδικευμένος στην αισθητική ιατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 2006. Είναι ιδιοκτήτης της κλινικής Dr Nestor’s Medical Cosmetic Centre στο Εδιμβούργο, ενώ παραδίδει μαθήματα στη Harley Street. Ο Δρ Δημοσθένους είναι ένας από τους πέντε εκπαιδευτές της τεχνικής Silhouette Soft σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει κάνει δημοσιεύσεις, παρουσιάζοντας τις τεχνικές και τη δουλειά του, τόσο εντός του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και διεθνώς.

8 Μαΐ

NEOMIST: Η πρώτη κρέμα-serum

Ένα παγκόσμια πατενταρισμένο προϊόν κοσμετολογίας που υπόσχεται να δώσει στην επιδερμίδα σου τη φυσική νεότητα που τόσο έχει ανάγκη. Για πρώτη φορά ενυδατική κρέμα και serum  έρχονται σε μια πολυτελή συσκευασία σε μορφή σπρέι και μεταμορφώνουν το πρόσωπό σου σε φυσικό καμβά νεότητας χωρίς ημερομηνία λήξης. Η Neobeauty είναι εδώ και σου προσφέρει την απόλυτη Προσφορά για Σύσφιξη και Ενυδάτωση που θα φροντίσει να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Τονώνει το περίγραμμα των ματιών και σε βοηθάει να απαλλαχτείς από τις λεπτές γραμμές...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28 Φεβ

ΜΗΤΕΡΑ: Δωρεάν ιατρική εκτίμηση για λειτουργική & αισθητική επιδιόρθωση ρινός

ΔΔωρεάν ιατρική εκτίμηση για λειτουργική & αισθητική επιδιόρθωση ρινός προσφέρει για μία εβδομάδα το νεοσύστατο Τμήμα Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28 Φεβ

Η ανδρική περιποίηση του δέρματος

ΗΗ περιποίηση του δέρματος στους άνδρες έχει πάψει εδώ και κάποια χρόνια να αποτελεί ταμπού και ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό εκπροσώπων του "ισχυρού φύλου" αναζητά τρόπους για να βελτιώσει την εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας του....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
26 Φεβ

Πώς αντιμετωπίζεται η κακοσμία του στόματος;

ΤΤο 80-90% του πληθυσμού, εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, ως αποτέλεσμα της αυξημένης συγκέντρωσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, στα δόντια και στη γλώσσα η οποία δημιουργεί δύσοσμα θειούχα πτητικά παραπροϊόντα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυσάρεστη αναπνοή....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
26 Φεβ

Γνωρίστε την τεχνική αυξητικής στήθους Subfascial

HΗ αυξητική επέμβαση του στήθους είναι ίσως η πιο γνωστή αισθητική επέμβαση στο ευρύ κοινό και όχι τυχαία. Συνήθως χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας που δεν δημιουργούν προβλήματα στις ασθενείς και παράλληλα τους επιτρέπουν μελλοντικά τον θηλασμό....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
17 Φεβ

Ασυνήθιστοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα

ΠΠερισσότερα από ένα στα πέντε ζευγάρια θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν ανεξήγητη υπογονιμότητα η οποία μπορεί να συνδέεται με διάφορους παράγοντες κινδύνου, όπως είναι διαταραχή των κιρκάδιων ρυθμών (βιολογικό ρολόι) λόγω της εργασίας σε ακατάλληλες ώρες....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ