Διαβάστε επίσης

Πώς αντιμετωπίζεται η κακοσμία του στόματος;
ΤΤο 80-90% του πληθυσμού, εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, ως αποτέλεσμα της...
Προβολή
Πώς να αλλάξουμε το πηγούνι μας
KΚαταλαμβάνοντας μία "στρατηγική" θέση στο πρόσωπό μας, το πηγούνι μπορεί σε συνδυασμό...
Προβολή
Όμορφο δέρμα: αρμονία, πυκνότητα, υφή
Σε μια κοινωνία που τοποθετεί στο επίκεντρο το ιδανικό της νεότητας και της ομορφιάς, αλλά...
Προβολή
Κορυφή
12 Οκτ

Συνεργασία Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών – SkourasMed στον τομέα της αντιγήρανσης

ΜΜία νέα, πολλά υποσχόμενη συνεργασία, η οποία έρχεται να συνδυάσει γόνιμα την επιστημονική έρευνα και την επιχειρηματικότητα ξεκινούν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και τα ιατρικά κέντρα αισθητικών εφαρμογών SkourasMed.

Στοχεύοντας στην προσφορά καινοτόμων και, κυρίως, εξατομικευμένων θεραπειών αντιγήρανσης, η συνεργασία δεν τυχαίο ότι βασίζεται στην κατάρτιση ενός μοναδικού θεραπευτικού πρωτοκόλλου για κάθε ενδιαφερόμενο, το οποίο και θα αποφασίζεται με βάση τα αποτελέσματα μίας απλής αιμοληψίας, από την οποία και θα βρίσκονται οι κομβικοί βιολογικοί δείκτες γήρανσης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας «Μοριακής και Κυτταρικής Γήρανσης» του ΕΙΕ, Δρ Ευστάθιος Γκόνος, πίσω από το σχεδιασμό του καινοτόμου εγχειρήματος βρίσκεται το γεγονός ότι σήμερα γνωρίζουμε ότι η γήρανση είναι μία πολυπαραγοντική διαδικασία και άρα ότι «κάθε άνθρωπος γερνάει με τον δικό του ρυθμό».

Με δεδομένο το παραπάνω λοιπόν, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να διατηρήσουν τη νεότητα και να επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων τους, θα χρειάζεται να υποβάλλονται μόνο σε μία αιμοληψία, παρόμοια με εκείνη στα check up (δηλαδή 20ml αίματος). Στη συνέχεια, ανάλογα με τα αποτελέσματα της εξέτασης θα δημιουργείται ένα εξειδικευμένο πρωτόκολλο, βάσει του οποίου θα επιχειρείται η βελτίωση της βιολογικής ηλικίας των κυττάρων κάθε ενδιαφερόμενου.

«Η παραγωγή εξατομικευμένων προϊόντων αποτελεί καινοτομία παγκόσμιας κλίμακας» τόνισε ο Δρ Γκόνος, ο οποίος μαζί με την ομάδα του, υπενθυμίζεται, όχι μόνο μελετά τους κομβικούς βιοδείκτες που εμπλέκονται στη διαδικασία της γήρανσης (τελομερή και πρωτεάσωμα), αλλά έχει πάει «ένα βήμα παρακάτω» καταφέρνοντας να ταυτοποιήσει και τους μηχανισμούς διατήρησης της λειτουργίας τους: δηλαδή το μήκος των τελομερών και της αποικοδομητικής ικανότητας του πρωτεασώματος.

Τα τελομερή, υπενθυμίζεται, αποτελούν το 'βιολογικό ρολόι ηλικίας'. Σήμερα, δε, γνωρίζουμε ότι όσο πιο μικρό είναι το μήκος του τελομερούς, τόσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του κυττάρου. Πρόσφατες μελέτες, επίσης, έχουν δείξει ότι το μήκος το τελομερών μπορεί να επηρεαστεί και από το χρόνιο στρες.

Εξίσου υπεύθυνο για την κυτταρική γήρανση είναι και το πρωτεάσωμα, το οποίο όταν δεν λειτουργείantiage
έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε συσσώρευση οξειδωμένων και άλλων κατεστραμμένων πρωτεϊνών από τα κύτταρα και τελικά γήρανση.

«Αν το πρωτεάσωμα υπολειτουργεί, τότε μπορεί να ενεργοποιηθεί με την απλή χορήγηση ενός φυσικού προϊόντος που θα παίξει το ρόλο του ενεργοποιητή» εξηγεί ο Δρ Γκόνος, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «πλέον έχουν βρεθεί φυτικά συστατικά που επιβεβαιωμένα επιμηκύνουν το μήκος των τελομερών και τα οποία μπορούν να χορηγηθούν με τη μορφή ενός συμπληρώματος διατροφής ή ενός καλλυντικού«.

Η θεραπεία
Μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων- οι οποίες θα επαναλαμβάνονται ανά 6μηνο προκειμένου να αναπροσαρμόζεται η θεραπεία- οι εξειδικευμένοι επιστήμονες θα προτείνουν το εξατομικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο το οποίο θα περιλαμβάνει:

1.Ειδική Διατροφή
Οι κλινικοί διαιτολόγοι των SkourasMed, σε συνεργασία με το τμήμα αντιγήρανσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευρών θα προβαίνουν σε διατροφική συμβουλευτική και σχεδιασμό διαιτολογίου για αντιγήρανση.

2.Παρασκευή καλλυντικών
Βάσει των αποτελεσμάτων των ειδικών αναλύσεων αίματος και του γονιδιακού προφίλ, τα ιατρικά κέντρα θα παράγουν εξειδικευμένα καλλυντικά, τα οποία θα στοχεύουν στην «αναχαίτιση» των σημαδιών του γήρατος.

3.Εξατομικευμένα διατροφικά συμπληρώματα
Πάντα με γνώμονα τις αιματολογικές εξετάσεις, στους ενδιαφερόμενους θα παρέχονται διατροφικά συμπληρώματα για την αναπλήρωση των απαραίτητων για τον οργανισμό στοιχείων.

8 Μαΐ

NEOMIST: Η πρώτη κρέμα-serum

Ένα παγκόσμια πατενταρισμένο προϊόν κοσμετολογίας που υπόσχεται να δώσει στην επιδερμίδα σου τη φυσική νεότητα που τόσο έχει ανάγκη. Για πρώτη φορά ενυδατική κρέμα και serum  έρχονται σε μια πολυτελή συσκευασία σε μορφή σπρέι και μεταμορφώνουν το πρόσωπό σου σε φυσικό καμβά νεότητας χωρίς ημερομηνία λήξης. Η Neobeauty είναι εδώ και σου προσφέρει την απόλυτη Προσφορά για Σύσφιξη και Ενυδάτωση που θα φροντίσει να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Τονώνει το περίγραμμα των ματιών και σε βοηθάει να απαλλαχτείς από τις λεπτές γραμμές...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28 Φεβ

ΜΗΤΕΡΑ: Δωρεάν ιατρική εκτίμηση για λειτουργική & αισθητική επιδιόρθωση ρινός

ΔΔωρεάν ιατρική εκτίμηση για λειτουργική & αισθητική επιδιόρθωση ρινός προσφέρει για μία εβδομάδα το νεοσύστατο Τμήμα Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28 Φεβ

Η ανδρική περιποίηση του δέρματος

ΗΗ περιποίηση του δέρματος στους άνδρες έχει πάψει εδώ και κάποια χρόνια να αποτελεί ταμπού και ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό εκπροσώπων του "ισχυρού φύλου" αναζητά τρόπους για να βελτιώσει την εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας του....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
26 Φεβ

Πώς αντιμετωπίζεται η κακοσμία του στόματος;

ΤΤο 80-90% του πληθυσμού, εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, ως αποτέλεσμα της αυξημένης συγκέντρωσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, στα δόντια και στη γλώσσα η οποία δημιουργεί δύσοσμα θειούχα πτητικά παραπροϊόντα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυσάρεστη αναπνοή....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
26 Φεβ

Γνωρίστε την τεχνική αυξητικής στήθους Subfascial

HΗ αυξητική επέμβαση του στήθους είναι ίσως η πιο γνωστή αισθητική επέμβαση στο ευρύ κοινό και όχι τυχαία. Συνήθως χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας που δεν δημιουργούν προβλήματα στις ασθενείς και παράλληλα τους επιτρέπουν μελλοντικά τον θηλασμό....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
17 Φεβ

Ασυνήθιστοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα

ΠΠερισσότερα από ένα στα πέντε ζευγάρια θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν ανεξήγητη υπογονιμότητα η οποία μπορεί να συνδέεται με διάφορους παράγοντες κινδύνου, όπως είναι διαταραχή των κιρκάδιων ρυθμών (βιολογικό ρολόι) λόγω της εργασίας σε ακατάλληλες ώρες....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ