Διαβάστε επίσης

Πώς αντιμετωπίζεται η κακοσμία του στόματος;
ΤΤο 80-90% του πληθυσμού, εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, ως αποτέλεσμα της...
Προβολή
Πώς να αλλάξουμε το πηγούνι μας
KΚαταλαμβάνοντας μία "στρατηγική" θέση στο πρόσωπό μας, το πηγούνι μπορεί σε συνδυασμό...
Προβολή
Όμορφο δέρμα: αρμονία, πυκνότητα, υφή
Σε μια κοινωνία που τοποθετεί στο επίκεντρο το ιδανικό της νεότητας και της ομορφιάς, αλλά...
Προβολή
Κορυφή
4 Νοέ

Κ2: Η άγνωστη αλλά απαραίτητη βιταμίνη

ΑΑυτό που είναι ενδιαφέρον σχετικά με τη λιποδιαλυτή βιταμίνη Κ2 είναι πως μέχρι το 1997 δεν γνωρίζαμε πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει στο ανθρώπινο σώμα.

Οι περισσότεροι ξέρουν τη Κ1 (βρίσκεται σε φυλλώδη πράσινα όπως σπανάκι και παίζει ρόλο στην πήξη του αίματος) αλλά δεν έχουν ακούσει για τη Κ2. Με απλά λόγια, η βιταμίνη Κ2 παίζει κρίσιμο ρόλο στο που θα αποθηκευτεί το ασβέστιο: στα οστά και στα δόντια και όχι στις αρτηρίες. Αυτό το πετυχαίνει μέσω αλληλεπίδρασης του με τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D3.

Γιατί η Κ2 είναι τόσο σημαντική;
Η βιταμίνη Κ2 εμπλέκεται σε πολυάριθμες λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα και είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες. Οι περισσότερες γυναίκες δεν χρειάζονται συμπλήρωμα ασβεστίου αλλά βιταμίνη Κ2 για να διοχετευθεί το ασβέστιο στα οστά και τα δόντια. Αν παίρνουμε βιταμίνη D3 χωρίς K2 δεν θα αποκομίσουμε όλα τα οφέλη και ενδεχομένως να είναι και βλαβερή από ότι η D3 μόνη της.\
1.Υγιή οστά – Παρότι οι περισσότεροι συσχετίζουν το ασβέστιο με την οστική υγεία, η αλήθεια είναι πως το ασβέστιο (ιδιαίτερα το συμπλήρωμα ασβεστίου) παίζει ασήμαντο ρόλο στην εξασφάλιση επαρκούς οστικής πυκνότητας. Αντίθετα η λιποδιαλυτή Κ2 διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Αυτό το κάνει σε συνέργια με τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α (ρετινόλη όχι β-καροτίνη) και D3.
2.Γερά δόντια – Η τερηδόνα, η ευαισθησία των δοντιών και άλλα οδοντικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν αν έχουμε επαρκή επίπεδα Κ2. Για την καλή υγεία των δοντιών η διατροφή θα πρέπει να είναι πολύ πλούσια και στις τρεις λιποδιαλυτές βιταμίνες Κ2, Α και D3 ταυτόχρονα.
3.Υγεία καρδιάς – Για χρόνια πιστεύαμε ότι η οι αρτηρίες «φράζουν» από τα κορεσμένα. Γνωρίζουμε πλέον πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Η αθηρωματική πλάκα στις αρτηρίες αποτελείται κυρίως από ασβέστιο. Η ικανότητα της βιταμίνης Κ2 να αφαιρεί τις εναποvitaminKθέσεις ασβεστίου από τις αρτηρίες έχει αποδειχθεί στη μελέτη Rotterdam που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Nutrition.
Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Όσοι είχαν τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Κ2 μείωσαν κατά 52% τις εναποθέσεις ασβεστίου και κατά 41% τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα. Με άλλα λόγια η βιταμίνη Κ2 απομακρύνει το ασβέστιο από τις αρτηρίες και το τοποθετεί στα οστά και τα δόντια, όπου ανήκει.
4.Μείωση ρυτίδων
Αν εξετάσουμε τις περιοχές του κόσμου όπου οι γυναίκες έχουν την υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης Κ2 θα διαπιστώσουμε πως δείχνουν πολύ νεότερες για την ηλικία τους (για παράδειγμα οι γιαπωνέζες που τρώνε τακτικά natto, την πλουσιότερη πηγή βιταμίνης Κ2). Επίσης, φαίνεται πως υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των πρώτων σημαδιών γήρανσης (ρυτίδες, χαλαρωμένο δέρμα) και χαμηλής οστικής πυκνότητας.

Τρόφιμα πλούσια σε Κ2
Natto– Ένα γιαπωνέζικο φαγητό που είναι σόγια, η οποία έχει υποστεί ζύμωση. Μόνο η ζυμωμένη σόγια είναι ασφαλής και εξαιρετικά θρεπτική. Το natto είναι η υψηλότερη διατροφική πηγή βιταμίνης Κ2. Το πρόβλημα είναι πως στους περισσότερους ανθρώπους εκτός από τους γιαπωνέζους δεν αρέσει.
Φουά γκρα– Γνωστό ως πατέ συκωτιού χήνας. Είναι δημοφιλές στην νοτιοδυτική περιοχή της Γαλλίας, όπου καταγράφεται το χαμηλότερο ποσοστό στεφανιαίας νόσου συγκριτικά στη Γαλλία.
Παλαιωμένα τυριά– Το γκούντα έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ2 από οποιοδήποτε άλλο τυρί. Το μπρι και ένταμ αποτελούν επίσης καλές πηγές.
Κρόκοι αβγών, αγνό βούτυρο, συκώτι – Βεβαιωθείτε ότι είναι από ζώα ελευθέρας βοσκής και όχι από ζώα που έχουν τραφεί με δημητριακά καθώς αυτά δεν είναι πλούσια σε Κ2.

Γίνεται αντιληπτό πως μέσω της διατροφής και μόνο είναι δύσκολο να επιτευχθεί επαρκή πρόσληψη βιταμίνης Κ2. Κάποιο συμπλήρωμα ίσως είναι απαραίτητο. Η ελάχιστη δόση είναι 45mcg και μια θεραπευτική δόση είναι τα 200mcg ανά ημέρα. Ευτυχώς η Κ2 δεν είναι τοξική.

Για καρδιαγγειακή υγεία καλό είναι να πάρετε Κ2 στην ΜΚ-7 μορφή της γιατί μόνο αυτή έχει αποδειχθεί πως απομακρύνει το ασβέστιο από τις αρτηρίες.

Πηγή: http://www.rebalance.gr/

8 Μαΐ

NEOMIST: Η πρώτη κρέμα-serum

Ένα παγκόσμια πατενταρισμένο προϊόν κοσμετολογίας που υπόσχεται να δώσει στην επιδερμίδα σου τη φυσική νεότητα που τόσο έχει ανάγκη. Για πρώτη φορά ενυδατική κρέμα και serum  έρχονται σε μια πολυτελή συσκευασία σε μορφή σπρέι και μεταμορφώνουν το πρόσωπό σου σε φυσικό καμβά νεότητας χωρίς ημερομηνία λήξης. Η Neobeauty είναι εδώ και σου προσφέρει την απόλυτη Προσφορά για Σύσφιξη και Ενυδάτωση που θα φροντίσει να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Τονώνει το περίγραμμα των ματιών και σε βοηθάει να απαλλαχτείς από τις λεπτές γραμμές...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28 Φεβ

ΜΗΤΕΡΑ: Δωρεάν ιατρική εκτίμηση για λειτουργική & αισθητική επιδιόρθωση ρινός

ΔΔωρεάν ιατρική εκτίμηση για λειτουργική & αισθητική επιδιόρθωση ρινός προσφέρει για μία εβδομάδα το νεοσύστατο Τμήμα Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28 Φεβ

Η ανδρική περιποίηση του δέρματος

ΗΗ περιποίηση του δέρματος στους άνδρες έχει πάψει εδώ και κάποια χρόνια να αποτελεί ταμπού και ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό εκπροσώπων του "ισχυρού φύλου" αναζητά τρόπους για να βελτιώσει την εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας του....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
26 Φεβ

Πώς αντιμετωπίζεται η κακοσμία του στόματος;

ΤΤο 80-90% του πληθυσμού, εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, ως αποτέλεσμα της αυξημένης συγκέντρωσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, στα δόντια και στη γλώσσα η οποία δημιουργεί δύσοσμα θειούχα πτητικά παραπροϊόντα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δυσάρεστη αναπνοή....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
26 Φεβ

Γνωρίστε την τεχνική αυξητικής στήθους Subfascial

HΗ αυξητική επέμβαση του στήθους είναι ίσως η πιο γνωστή αισθητική επέμβαση στο ευρύ κοινό και όχι τυχαία. Συνήθως χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας που δεν δημιουργούν προβλήματα στις ασθενείς και παράλληλα τους επιτρέπουν μελλοντικά τον θηλασμό....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
17 Φεβ

Ασυνήθιστοι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα

ΠΠερισσότερα από ένα στα πέντε ζευγάρια θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν ανεξήγητη υπογονιμότητα η οποία μπορεί να συνδέεται με διάφορους παράγοντες κινδύνου, όπως είναι διαταραχή των κιρκάδιων ρυθμών (βιολογικό ρολόι) λόγω της εργασίας σε ακατάλληλες ώρες....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ